Heb je het gevoel dat je er alleen voor staat en pieker je over de toekomst?

Leer hoe je na een ingrijpend verlies de regie op je leven herpakt

Trekken we samen een stukje op?

Je bent intens verdrietig en het gemis van je dierbare doet pijn in je hart. Je hebt het gevoel dat je uit balans bent geraakt en je vertrouwen in de toekomst lijkt te vervagen. Herinneringen aan nare gebeurtenissen spelen als een film in je hoofd, doodmoe word je ervan.

Tranen zitten hoog, je raakt snel geïrriteerd en je vermijdt sociale contacten. Niets voelt meer vertrouwd en de eenzaamheid sluipt binnen. Het leven lijkt stil te staan terwijl anderen doorgaan. Je raakt steeds meer in isolement, leeft je leven steeds meer op de automatische piloot en kunt nog maar nauwelijks genieten van de mooie dingen in het leven zonder je dierbare.

Ondanks aangeboden hulp vind je het moeilijk die te aanvaarden. Je wilt immers sterk lijken. Je verlangt naar positiviteit en vooruitgang, maar voelt je uitgeput en moe. Het leven lijkt niet opgebouwd te worden, maar eerder vast te lopen.

Emoties vreten energie. Wat jij hebt meegemaakt, heeft een enorme impact op je leven. Het wordt nooit meer zoals het was, dat is zeker. Maar je bent niet verloren, zeker niet. Ook jij kunt de draad weer oppakken en weer leren genieten.

Ik heb een prachtig online programma ‘Met verlies niet verloren’ voor je ontwikkeld. Het programma reikt je de handvatten aan waarmee je weer grip krijgt op je emoties, je gedachten, je ritme, je leven. Het programma is positief opbouwend en legt de focus op jouw zelfvertrouwen en op jouw weg naar regie.

Het programma bestaat uit video’s, luisterfragmenten, praktijkvoorbeelden en werkbladen die jou zullen helpen om je beter te voelen door je op de moeilijke momenten een steun in de rug te geven. Want hoe beter jij je voelt, hoe meer kracht je hebt om het verlies te integreren.


Ben je klaar voor meer geluksmomenten zonder schuldgevoel? Dan is dit programma voor jou!

Echt, je hoeft het niet alleen te doen.

JA, IK DOE MEE!


Wat kun je verwachten?

rouw en verlies begeleiding

Module 1 | Introductie

Een korte intro. Hoe werkt het programma en wat kun je verwachten? Maar ook; welke rollen vervul jij allemaal in het dagelijks leven en waar wil je op focussen om weer in de juiste energie te komen?
rouw en verlies begeleiding

Module 2 | Jouw Rouwproces

We bespreken de cirkel van hechting en verlies, het slingermodel en zoomen in op de mentale, emotionele en lichamelijke reacties die met rouw en verlies gepaard gaan. Grote kans dat je jezelf herkent in de reacties.
rouw en verlies begeleiding

Module 3 | Emoties Ordenen

De wirwar aan emoties die je ervaart in deze periode in je leven zijn heel normaal. Je leert te observeren, te aanvaarden en structuur te geven zodat je een beetje lucht en ruimte krijgt in je hoofd.
rouw en verlies begeleiding

Module 4 | Focus

Je gedachten nemen een loopje met je. Wat helpt om daaruit te komen en wat helpt niet? Ontdek de kracht van stilte en vindt rust in jezelf met de waardevolle oefening in deze module.
rouw en verlies begeleiding

Module 5 | Coping

Hoe beheerst het verdriet en gemis je dagelijks bestaan? Hoe kun je anders vasthouden in plaats van loslaten en hoe kan een beetje hulp van anderen jou helpen om verder te kunnen.
rouw en verlies begeleiding

Module 6 | De Tussentijdse Meetlat

Waar ben je begonnen, waar kwam je vandaan? Hoe ben je aan het programma begonnen en waar sta je nu? Samen maken we een beeld van jouw voortgang in dit proces, dat geeft vertrouwen.

rouw en verlies begeleiding

Module 7 | Je Leven Opnieuw Vormgeven

Betekenis geven aan het verlies, wat betekent dat eigenlijk?  En hoe gaat dat je helpen om weer wat ruimte te maken voor jezelf, voor het onverwachte. In je gedachte ga je je nieuwe leven opnieuw vormgeven.
rouw en verlies begeleiding

Module 8 | Je Gereedschapskist

Je hebt nu wat meer zicht op wat er zich in je brein en lijf afspeelt. Je weet precies waar jouw pijn zit en hoe je je emoties tegenkomt. Je hebt je hulpbronnen scherp en deinst niet meer terug om om hulp te vragen.
rouw en verlies begeleiding

Module 9 | Tot slot

Het verdriet wordt zachter, je wereld rond je verlies wordt langzaam weer wat groter. Je durft misschien weer een beetje aan de toekomst te denken en maakt voorzichtige plannen voor de dag van morgen.

Stap voor stap vooruit

Dit programma geeft je een beetje houvast zodat je verlies draagbaarder wordt. We trekken samen op en het leert je om weer met meer vertrouwen naar de toekomst te kijken. Wat zou het heerlijk zijn om gewoon weer een beetje gelukkig te zijn.


Hoe klinkt dit?

Je hebt weer de moed om scherpe keuzes te maken en je durft weer vooruit te kijken.

Je kunt weer lachen en genieten zonder je schuldig te voelen.

Je bent beter in staat om aan te geven waar je behoefte aan hebt en je durft om hulp te vragen.

Je leert zonder angst contact te maken met anderen.

Je kunt vol energie aan de dag beginnen en je weet precies welke koers je wilt varen.

Je hebt meer veerkracht dan ooit tevoren.

Je voelt je gesteund en ontdekt dat je het niet alleen hoeft te doen.


Stap voor stap naar meer positiviteit en veerkracht

Je krijgt beetje bij beetje meer inzicht in wat jij nodig hebt om het verlies in je nieuwe leven te integreren. Ook krijg je een gevoel bij hoe anderen die periode in hun leven ervaren en hoe zij er mee om gaan. Dit is de gelegenheid om via dit online programma iets moois in gang te zetten. Helemaal voor jezelf. En geloof me: het gaat je wat brengen.

Dit programma helpt je echt een eind op weg met diverse video boodschappen van mij, werkbladen die je kunt downloaden, bouw je stap voor stap je eigen plan, zodat je weer een beetje grip op je leven krijgt.

Aan de hand van negen modules, in de vorm van video's, modellen en presentaties neem ik je een eindje mee op weg. Je kunt de modules volgen op momenten die jou het beste uitkomen. Op je laptop, je tablet of op je telefoon. Het programma werkt overal (via de Chrome browser).  Terugkijken, doorklikken, alles is goed in jouw tempo.

Na je inschrijving en betaling ontvang je van mij direct de link naar de modules en je kunt meteen starten. 

JA, IK DOE MEE!


rouw en verlies begeleiding

Wie ben ik en hoe is het programma ontstaan?

Ik ben Annette Koevermans, erkend coach met meer dan 30 jaar ervaring in het begeleiden van mensen. Mijn online programma 'Met Verlies Niet Verloren' is bedoeld om samen met jou uitwegen te ontdekken uit het doolhof waarin je misschien verstrikt bent geraakt.

Online bied ik deze begeleiding aan om zoveel mogelijk mensen te bereiken en je een eindje op weg te helpen. Mijn doel is om jou weer uitzicht te bieden op een nieuwe toekomst, mét het verlies als een deel van je nieuwe leven.

Ik was zelf 35 jaar toen ik mijn man verloor aan darmkanker. En in diezelfde periode overleed mijn vader aan een hartstilstand.

In mijn boek en programma deel ik mijn persoonlijke ervaringen en wat ik nu, ruim twintig jaar later, heb geleerd. Hoewel mijn persoonlijke ervaring met verlies mij geen expert maakt, staat jouw verdriet centraal in dit programma. Jij bent de expert van je eigen pad, maar samen kunnen we een eindje oplopen en kun je leren van mijn ervaringen.

Achter de schermen werk ik samen met mijn dochter Renée, een psycholoog gespecialiseerd in het gedrag van kinderen en jongvolwassenen. Zij assisteert bij het ontwerpen van de online programma's en heeft haar eigen coachingstrajecten. Ook ben ik trots op mijn zoon David, een enthousiaste Kraanmachinist Grondverzet. Het volgen van de diverse levenspaden van mijn kinderen, waar ze doen waar ze goed in zijn en blij van worden, maakt mij een trotse moeder. Ondanks momenten die ik graag met hun vader had willen delen, weet ik zeker dat Jos trots op ons zou zijn.

Wat anderen vertellen

"Wat een mooi mens ben jij Annette; Kundig, innemend, slim en warm. En je hebt niet alleen veel (levens)ervaring, je staat nog steeds open om te leren. Ik ben blij voor de mensen die jou als begeleider hebben!"
Daniel
"Jouw verhaal zou het mijne kunnen zijn. Het zijn ook voor mij zware tijden geweest. Het online programma gaf me uiteindelijk de tools en steun die ik nodig had om verder te gaan met mijn leven. Dankjewel!"
Samira
"Ik had niet verwacht dat een programma mij de steun kon bieden die ik nodig had, maar voelde aan alles dat ik hieraan deel moest nemen. Ik ben enorm dankbaar voor de kracht die ik heb hervonden. Dankjewel!"
Bert

Na dit programma

Deelnemers aan dit programma hebben veel meer het gevoel dat zij sterk genoeg zijn om hun leven na verlies weer op te pakken. Zij voelen zich met verlies niet verloren, omdat ze geleerd hebben het verdriet te verweven met hun nieuwe leven. Zij voelen zich gesteund door het programma en de begeleiding van iemand die iets dergelijks ook heeft moeten doorleven. Het programma is nuchter en overzichtelijk en geeft herkenning. Het is gericht op vooruitgang en een gevoel van bevrijding. Het is positief opbouwend en legt de focus op jouw zelfvertrouwen, met heldere handvatten voor een leven mét verlies. Je kunt door. Echt!


Dit programma haalt de onzekerheid uit jou:

Je overtuigt jezelf en je naasten van jouw koers

Je vindt herkenning op jouw pad van rouw

Je voelt je gesteund en hebt niet langer het gevoel dat je er alleen voor staat

Je kunt het leven beter aan en je weet dat je altijd kunt terugvallen op het programma

Je ervaart meer veerkracht

Je kunt je emoties beter herkennen en ervaren


Ben jij klaar voor kleine geluksmomenten zonder schuldgevoel? Wil je met meer vertrouwen in het leven staan en wil je leren hoe je het verlies kan integreren in je nieuwe leven? Meld je dan aan voor deelname aan dit online programma. Het zal je helpen om weer het lef te hebben om het leven te leven! Dat gun ik je.

JA, IK DOE MEE!


Welke twijfels heb je?

Denk je: 'Als het maar niet te zweverig is allemaal', 'Ik heb helemaal geen tijd om iedere keer achter de computer te gaan zitten!', of,
'Hoeveel tijd kost me dit programma eigenlijk?' Schroom dan niet om contact met mij op te nemen, dan bespreken we samen je twijfels.


Het is overigens heel gebruikelijk dat werkgevers programma's zoals deze voor hun medewerkers betalen. Het voorkomt vaak langdurig verzuim.

Neem eventueel contact op met je leidinggevende om die mogelijkheid te bespreken. Voor vragen mogen ze mij altijd bellen.

 Wat het Jolande heeft gebracht

"Na het verlies van mijn man ben ik met Annette in contact gekomen. Ik heb eerst haar boek besteld. Een mooi duidelijk persoonlijk boek met herkenbare uitspraken. Hierna toch de stap gezet tot het online programma. Ik koos voor het totaalpakket, ik wilde hulp, want ik merkte 'Ik kan dit niet alleen!'. De fijne gesprekken en de online modules maakten dat ik wat meer inzicht en lucht kreeg. Ik vergeet nooit dat ik met haar kon delen dat ik mezelf voor het eerst weer hardop hoorde lachen! Het is zó fijn dat zij herkent hoe ik me voelde en nog steeds kan voelen. De online modules die ik in mijn tempo kon volgen. De aantekeningen en mijn verhaal dat ik opschreef, ik kan ze zo weer oppakken en teruglezen en er kracht uit putten. Het verlies en verdriet is niet weg na het programma, maar het heeft me ontzettend veel steun en kracht gebracht. Annette heeft me geleerd om weer te genieten van mooie dingen én wetende dat iedere golf van verdriet zich weer terugtrekt en ik niet hoef te schrikken van de volgende golf. Hij ebt immers weer weg."

Jolande
297,-

Online Programma | 'Met Verlies niet verloren'

Volg de 9 modules van het online programma in je eigen tempo en op je eigen moment. Je vindt herkenning, waardoor je pijn misschien wat milder wordt. Het geeft je in ieder geval het gevoel dat je het niet alleen hoeft te doen.


  • 1 jaar toegang tot het online programma
  • Per mail support van Annette
  • De mogelijkheid om deel te nemen aan de besloten community (eventueel anoniem)