Over mij

Mijn verhaal en waarom ik je graag een stukje op weg help

Annette Koevermans

Ik werk inmiddels al meer dan 30 jaar met mensen. Vaak mensen, die om welke reden dan ook, ongewild in een lastige situatie terecht zijn gekomen. In mijn vak als personeelsadviseur en coach heb ik te maken met mensen die bijvoorbeeld een dierbare verloren hebben. Sommigen verloren zelfs hun baan omdat het voor hen heel moeilijk was om hun nieuwe leven mét het verlies opnieuw vorm te geven. Zij verloren soms het vertrouwen in hun toekomst of hadden angst voor alles wat er nog op hun pad zou komen.

Met mijn programma ‘Met Verlies Niet Verloren’ wil ik het liefst samen met jou uitwegen ontdekken uit het doolhof waarin jij misschien even verstrikt bent geraakt. Waarom online? Omdat ik zo veel mogelijk mensen wil bereiken en online kan ik veel mensen een eindje op weg helpen.

Het is mij veel waard om jou weer uitzicht te bieden op een nieuwe toekomst. Samen met jou op zoek naar de sleutel tot de gesloten deur naar een leven mét het verlies. 

Ik zeg bewust mét het verlies, omdat dat voortaan onderdeel zal blijven van je nieuwe leven. 


Zelf ben ik op 35 jarige leeftijd mijn man Jos, de vader van mijn kinderen (toen 4 en 7) verloren aan de gevolgen van darmkanker. Tijdens zijn periode van ziekte, overleed mijn vader aan een hartstilstand. We hebben geworsteld en we zijn weer boven gekomen. Ik had toen graag geweten wat ik nu, ruim twintig jaar later, weet. In mijn boek en in het programma vertel ik je daar natuurlijk veel meer over.

- 23 oktober 2001 - Een dagje uit naar de Efteling - voor het eerst met z'n drieën. -

Het feit dat ik ervaring heb met het moeten missen van een dierbare, maakt mij nog geen expert. Jij bent wel de expert van jouw eigen pad van rouw. Samen kunnen we een eindje oplopen en kun je leren van mijn ervaringen. Wat mij enorm geholpen heeft in die tijd en wat beslist niet.

Het verlies heeft ons gevormd, maar we zijn verre van verloren. Ik gun het jou om dat inzicht ook te krijgen.

Achter de schermen werk ik samen met mijn dochter Renée (30). Zij heeft haar Master Klinische Psychologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam afgerond en focust zich als psycholoog op het gedrag van kinderen en jong volwassenen. Zij assisteert bij het ontwerpen van de online programma’s en coacht kinderen en jongvolwassenen met verlieservaringen.

Mijn zoon David is inmiddels 26 jaar, wat vliegt de tijd. Met een mooi vakdiploma als Kraanmachinist en Specialist GVV gaat hij elke dag met veel plezier aan het werk.

Ik vind het mooi om te volgen hoe twee verschillende kinderen zo hun eigen levenspad begaan. Dat zij kunnen doen waar ze goed in zijn en waar ze blij van worden. Dat dat hen goed af gaat, maakt mij een hele trotse moeder.

Natuurlijk zijn er heel vaak momenten die ik met hun vader had willen delen. Inmiddels denken we met meer liefde dan verdriet aan Jos terug.

Ik weet zeker dat hij trots is op ons.

-19 september 1999- De tweede verjaardag van David –